A világ, melyben a különleges állatok élnek.

Nipper

Egy siket lány és egy siket kutya csodálatos története.

2019. január 07. - SnoopyInk

 

Amanda és Mika újabb példája annak, hogy ember és állat szavak nélkül is képesek megérteni és szeretni egymást.

suket-kutya-megtanulja-a-jelnyelvet1.jpg

New York-ban található az Anarchy Animal Rescue állatmentő egyesület, akik elhagyott és beteg állatokat fogadnak be, hogy aztán szerető otthont találjanak nekik. Itt élt Mika a 7 hónapos keverék kutyus, akit kidobtak otthonról siketsége miatt. Jól olvassátok már csak élt. Merthogy egyik nap betoppant valaki a menhely ajtaján és megváltoztatott mindent.

suket-kutya-megtanulja-a-jelnyelvet2.jpg

Ő volt Amanda Geffen. Amanda épp úgy siket volt mint Mika így nem volt kérdés mi fog történni. Egymásra találtak. 

                     Úgy gondoltam örökbe fogadom és rengeteg új dolgot megtanítok neki.

Amanda az örökbe fogadás után egyből tanítani is kezdte kedvencét a jelnyelvre és a kutyus már meg is tanulta az "ül" és a "fekszik" parancsokat. Továbbá megérti a "szeretlek" és az "anya" szó jeleit is. Korábban már volt szó Kokóról, a jelelő gorilláról aki képes volt 2000 angol szó jelét megérteni és további 1000 szó jelét használni is. Az alapvető parancsokon kívül még a nevét is megtanította a kutyusnak, de még rengeteg feladat áll előttük. Mika nagyon szépen fejlődött az elmúlt idő alatt és bebizonyította, hogy mennyire okos. Azóta beköltözött hozzájuk még egy kutyus is Blue (kék), még teljesebbé téve nem minden napi életüket.

Az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy én ugyan olyan könnyedén tudok kommunikálni a jelnyelvvel, mint ha beszélnék.

d2461071.jpg

Nem minden napi történet az övék, ahol egymásra talált két lélek akik bebizonyították, hogy rendellenességük ellenére képesek teljes és boldog életet élni. Úgy gondolom az ilyen történeteket meg kell osztani a világgal, hogy mindenki lássa a remény a boldogságra mindig ott van csak nyitott szemmel kell járni.

Most pedig nézzétek meg őket mennyire szeretik egymást.

A bejegyzés trackback címe:

https://nipper.blog.hu/api/trackback/id/tr7114541566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása