A világ, melyben a különleges állatok élnek.

A világ apró csodái avagy Thomas Shahan különleges makrófotói.

2019. április 09. - SnoopyInk

A rovarok apró világa sok mindenkit lenyűgöz. Így van ezzel Thomas Shahan is, aki olyan közel férkőzik hozzájuk amennyire csak lehetséges, hogy különleges makrófotóival elkápráztassa az embereket.

Vörös lista rovat: Túzok

2019. április 01. - SnoopyInk

Természetvédelmi státusz: Sebezhető ( VU )

Magyarországom fokozottan védett, természetvédelmi értéke pedig 1 000 000 forint.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi egyesület címerállata, amit 1986-ban és 2014-ben az év madarává választott. Több európai országban is honos, többek között Magyarországon, Oroszországban, Spanyolországban, Portugáliában és Romániában is. Angliában is éltek túzokok de 1838-ban elejtették az utolsó egyedet is. Európában mindössze 15 ezer példányra saccolják számukat, amiből a legtöbb Spanyolországban él. Magyarországon egy 2010-es számláláskor 1481 regisztrált túzokot tartottak számon.

A 2 millió éves madár.

2019. február 26. - SnoopyInk

A tukánfélék evolúciója körülbelül 2 millió évre tekint vissza a korai pleisztocén korba. Első megjelenésük óta több mint 43 élő fajt tartanak nyilván. Jellegzetes "banán" alakú csőréről szinte az összes fajt meg lehet különböztetni a többi madár fajtól. Csőre az állat méretéhez képest nagy, töve vastag, ormán éles. Vékony falának köszönhetően méretes csőre elég könnyű és fajtól függően változik a színe és az alakja. Legtöbbjük az Amerikai szárazföldön él.

toucan-245174_1920.jpg

Tovább

Érdekes egy jószág a közönséges vakond.

2019. február 19. - SnoopyInk

Senki nem szereti ha a gondosan elültetett növényét valaki vagy valami tönkre teszi, legyen szó répáról vagy egy szép virágról. A közönséges vakond pontosan az a kis fickó aki a kertben ledarálja a levesbe szánt répát és valentin-napi csokornak valót. Na de nem kell egyből a kalcium-karbidhoz nyúlni. Mutatok pár humánus módszert a távol tartásukra.

krte23k.jpg

Tovább

A közönséges cserepes teknős, aki NEM közönséges!

2019. február 01. - SnoopyInk

A közönséges cserepes teknős a világ egyik legveszélyeztetettebb állata. Minden uszonyán egy-egy pár karom található, mely megkülönbözteti a többi teknőstől. Bár e teknős életének jelentős részét a nyílt óceánban tölti, előfordul a sekély lagúnákban és a korallzátonyok környékén is. Az orvhalászok kedvelt célpontja, akik illegálisan értékesítik gyönyörű páncélját, hogy abból később ékszerek és más dísztárgyak készüljenek.

 

Tovább

Macskásoknak okos kütyü. Itt az intelligens robotbarát!

2019. január 25. - SnoopyInk

Ember nem tudja mennyi mindent találnak ki a gazdiknak, hogy elkényeztessék kis kedvenceiket. Mindjárt itt van a mai téma az intelligens robotbarát, vagyis a SHRU. Egy régebbi posztban már volt szó a PetChatz nevű eszközről ami inkább kutyákhoz lett igazítva. A mostani kütyünk célközönsége viszont kifejezetten a macskák. Lássuk.

65e99fdd79403492d9991c8e10a2090b_large.jpg

Tovább

Két szem, két szín.

2019. január 15. - SnoopyInk

A természetben különféle mutációk tarkítják az állatvilágot. Egyesek hatalmas méretekkel, mások pedig plusz végtaggal rendelkeznek. Most egy olyan természetben előforduló mutációt mutatok be amely talán a legkülönlegesebb rendellenesség az állatoknál. Lássuk mi is a Heterochromia.

42740110922_a636a5b8cd_k.jpg

Tovább

Boldog Karácsonyt! Irány Lappföld.

2018. december 24. - SnoopyInk

mikulas12.jpg

Ez a blog alapjában véve egy állatokról szóló blog de így karácsony alkalmából mégis kicsit más felé terelném a szót. Tehát Lappföld.Ha pedig Lappföld akkor Joulupukki, vagyis a Finn mikulás. Először 1927-ben hangzott el egy gyerekeknek szóló rádióműsorban, hogy Joulupukki Lappföldön, Korvatunturi (Fülhegy) él, ami még a sarkkörön fekvő Rovaniemitől több mint 300 kilométerre, északra fekszik. A Mikuláshoz Lappföldre ma már nem kell olyan messze menni elég Rovaniemibe, Lappföld fővárosába, a sarkkörre ellátogatni.

Tovább