A világ, melyben a különleges állatok élnek.

Nipper

Nem tudtad hogy kell? Most kapsz néhány tippet

2018. október 24. - SnoopyInk

Hosszú szőrű macskák ápolása.

A hosszú szőrű macskák bundáját nehéz ápolni. Ez tény de megfelelő eszközzel, türelemmel és odafigyeléssel el lehet kerülni a nagyobb gubancok kialakulását. Egy egy ilyen gubanc nem csak csúnya látvány de egészségügyi problémákhoz is vezethet. Bőrgyulladás, gombásodás, hogy csak egy párat említsek. Na persze meg kell tanulnia a gazdinak a helyes bundaápolás csínját-bínját, hosszú távon ugyanis megéri sokat foglalkozni vele, hiszen cicánk szebb lesz és megelőzhetőek a fentebb említett betegségek is.

cat-1246659_640.jpg

Első és talán az egyik legfontosabb, a türelem!

Sok macska gazdája minden előzetes információ gyűjtés nélkül durván nekiáll kifésülni az állat bundáját és csodálkozik, hogy az nem működik együtt. Bánjunk gyengéden kis kedvencünkkel! Ahelyett, hogy uralkodunk felette, inkább tanuljunk meg óvatosan és türelmesen bánni vele.Ha az a szerencsétlen macska megunta a fésülést és el akar menni, had mennyen.

Tippek az ápoláshoz:

  • Kezd el már fiatal korában. Csak óvatosan fésüld, tudod még kismacska.
  • Minden nap nagyjából ugyan abban az időpontban fésüld meg. Elsőre ne várj el tőle túl sokat. (Ha kis korában nem kezdted el valamilyen oknál fogva, kicsit nehezebb dolgod lesz de így sem lehetetlen.)
  • Mint már említettem ha menni akar had mennyen. Ne erőltess semmit.
  • Ha beadta a derekát simogasd közben és adj neki jutalom falatokat.
  • Bizonyosodj meg róla, hogy a jutalom falatok egészségesek, hiszen az egészséges ételektől szebb és csillogóbb lesz a bundájuk. Megbizonyosodni 100%-osan nem lehet a jutalom falatok biztonságosságáról de a kereskedésekben vagy az interneten ( tudod google a barátod ) sokat meg tudhatsz a termékekről.

cat-111793_640.jpg

Fektess be megfelelő ápolási eszközökbe!

  • Használj fém fésűket, aljszőr keféket. Ezekből soha nem lehet elég otthon. Filcbontó gereblyét nem ajánlom, húzza a cica szőrét és ez ugye nem kellemes neki.
  • Szőr nyíró gép és mini nyíró gép. Ezekből elemes változatot célszerűbb venni de oda kell figyelni, mielőtt az elem lemerülne cseréljük ki mert húzhatja a szőrét. Csak kis odafigyelés szükséges semmi más. :) A hosszú szőrű macskáknál probléma szokott lenni a farok tövénél a gatya résznél össze ragadt salakanyag, amit szegény cica nem igazán tud letakarítani magáról. Ez megint csak betegségek forrása lehet ha nem orvosoljuk a problémát. Ezek a szőrnyírók alkalmasak a cica farok alatti részénél fellelhető hosszú szőrök megnyírására. Persze kellő odafigyeléssel mivel a macskák nem nagyon szeretik ezen a területen a matatást ezért itt még óvatosabban és még nagyobb odafigyeléssel kell eljárni.Nem kell kopaszra lenyírni ezt a területet, elég ha 2-2 és fél cm hosszúságúra levágjuk. Így nem kell félni, hogy esetleg belevágunk kis kedvencünk bőrébe.

macskafesu.jpg

+ 1 érdekesség:

A világ leghosszabb szőrű macskája.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nipper.blog.hu/api/trackback/id/tr8614317569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása