A világ, melyben a különleges állatok élnek.

Nipper

Egy pitonnal aludt a nő minden este.

2018. december 21. - SnoopyInk

Vannak akik rajonganak az egzotikus állatokért és úgy viselkednek velük mint mások a kutyájukkal. Egyesek madárpókot, leguánt, esetünkben pedig egy 2 méteres tigrispitont tartanak otthonukban. 

k4-16-800x482_x44773.jpg

Én mindig azt vallom, ha valaki felelősség teljes gazdi szeretne lenni, gyűjtsön információt az állatról amit magához szeretne venni. Mit eszik? Mennyit eszik? Mennyi mozgás igénye van? Van-e idő az állat gondozására? Ha van idő rá akkor, hogy gondoskodjak róla? Csak pár kérdés de megkönnyítheti a döntést, hogy valóban kell-e az a bizonyos állat a lakásba. 

 Reméljük a szóban forgó hölgy nem így járt el a kígyó vásárlásakor. :)

Tehát Susane a 2 méteres tigrispiton gazdája, rendesen etette, simogatta. Esténként pedig vele aludt. Meg volt róla győződve, hogy a kígyó élvezi és ezért csúszkál rajta, meg bújik hozzá mint egy kismacska. Minden rendben volt míg nem egyszer csak a kígyó abba hagyta a táplálkozást. Susane megijedt, hiszen egészen eddig rendesen táplálkozott a méretes piton. Szerencséjére időben ment el az állatorvoshoz.

snake7.jpg

 

python-at-vet.jpg

                  A kígyója teljesen egészséges. Csupán arra készül, hogy megegye magát.

Az állatorvos elmagyarázta, hogy az óriáskígyó azért nem eszik, mert egy nagyobb falat megemésztésére készíti fel a szervezetét és amit Susan kedves simogatásnak gondol, valójában állapot felmérés a kígyó részéről, amivel áldozata méreteit próbálja felbecsülni. A hüllő az orvos szerint csak a megfelelő alkalomra várt, hogy bekebelezze kedveskedő gazdáját. Ezek után Susan egy állatkertnek ajándékozta a 2 méteres tigrispitont, ezzel hozzáértő kezekre bízva az állatot.

Egyébként gyönyörű állat:

snake5.jpg

A tigrispiton egész Dél-Ázsiában előfordul Pakisztántól Indián át Srí Lankáig és a Himalája lábáig. Bőre miatt túlvadászták, ezért sok területen veszélyeztetett, kipusztulástól fenyegetett fajjá vált. Hossza elérheti a 6,4 métert és a 91 kilogrammot, ennek ellenére az eddig ténylegesen lemért példány mindössze 4,6 méter és 52 kilogramm volt. Teste sárgás-fehér nagy barna foltokkal. Igazán gyönyörű állat. Mégsem javaslom otthoni tartásra, hiszen nem szelídíthető mint a kutya vagy a macska, amelyek ősei több tízezer évvel ezelőtt szegődtek az ember mellé és hozzá szoktak az együttéléshez.

8ed67df155ec8d7292b9c82f6947e0d4_640.jpg

781l7jbab9pmuwbgs.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nipper.blog.hu/api/trackback/id/tr6014503178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása