A világ, melyben a különleges állatok élnek.

Nipper

A világ egyetlen, fogságban született albínó pingvinje.

2019. március 28. - SnoopyInk

Lengyelországban a Gdanski Állatkertben pezsegni kezdett az élet. Az immár három hónapos állatot a hetekben mutatták be a nagyközönségnek. A különleges kis  állat nagyjából fél kiló, 28 centi magas és egészséges.

poszkep1.jpg

Nevet még nem találtak neki, mert még nem tudják a nemét és egyenlőre nem akarták kitenni a vizsgálatokkal járó stressznek a félénk kis pingvint. 

Michal Targowski szerint, - aki egyébként a Gdanski Állatkert igazgatója - ő a világ egyetlen, fogságban élő albínó pingvinje.

A hófehér kis állat decemberben jött a világra és eddig elkülönítve tartották, orvosi megfigyelés alatt. Jelenleg egyenlőre szüleivel és a pingvin kolónia békésebb egyedeivel él.

poszkep6.jpg

A vadonban nem sok esélye lenne a túlélésre mássága miatt. Hajlamosabb a betegségekre és a többi pingvin is kiközösítené. Feltűnő színe miatt a ragadozóknak is könnyebb táplálékot jelentene.

Reméljük példaként fog szolgálni, hogy egy albínó állat is tud sokáig élni annak ellenére, hogy fogságban tölti az életét. Bár a fentieket olvasva felteszem a kérdést magamnak, hogy vajon fogság-e ez, vagy megóvása-e, korai pusztulásának? Ezt mindenki döntse el magának.

poszkep3.jpg

poszkep4.jpg

poszkep5.jpg

poszkep2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nipper.blog.hu/api/trackback/id/tr5114720353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása