A világ, melyben a különleges állatok élnek.

Nipper

Hófehér homokos part és a papagájhal kapcsolata.

2019. március 14. - SnoopyInk

Sokféle módon alakulhat ki homok, mely a végtelennek tűnő tengerek és óceánok partjait övezik. Most az egyik olyan folyamatról lesz szó, amit elég kevesen ismernek. Ismerkedjünk meg az úszó homokgyártó kisiparossal, a papagájhallal.

posztkep1_1.jpg

Bár sok fajtája létezik, életmódjukat tekintve nincs nagyobb különbség köztük. Ez a különféle színekben pompázó állat a trópusi vizek korallzátonyain él és szó szerint elropogtatja a korallokat. Nem csoda, hiszen csak így fér hozzá a korall polipokhoz és az algákhoz, ha szőröstül, bőröstül , mészvázastul lenyeli őket.

A fogcsikorgató étkezés után, a papagájhal nyugodt helyet keres, ahol megszabadul a gyomrát nehezítő mellékterméktől.

A frissében keletkezett homok pedig lehullik egészen a tenger fenekére, majd az áramlatok segítségével eljut egészen a partokig. Kicsit kisarkítva ez a dolog úgy néz ki, hogy a pihenni vágyó turista a papagájhal ürülékében fekve sütteti a hasát. Hát nem vicces?

44557649642_1350ec9c42_o.jpg

5737008045_79e145f129_o.jpg

posztkep2_4.jpg

posztkep3_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nipper.blog.hu/api/trackback/id/tr514684938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása