A világ, melyben a különleges állatok élnek.

Nipper

Beteg a macskád? Így add be neki a tablettát.

2019. április 04. - SnoopyInk

A háziállat tartás velejárója, hogy előbb-utóbb kis kedvencünk megbetegszik. Sajnos ez előfordul nem igazán lehet vele mit kezdeni. De felgyorsíthatjuk macskánk felépülését ha tudjuk, hogy kell a szájon át történő gyógyszereket be adni. A videókban látni fogjátok, hogy megtanulható dolgokról van szó.

beteg-cica.jpg

Első körben bemutatnám a "szerszámot" amivel az állat szájába belehet juttatni a tablettát. Így ha kezdő vagy és nem érzed magad elég biztosnak abban, hogy bele akarsz-e nyúlni macskád szájába, ez az eszköz segítségedre lehet.

Ő az:tablettabeado1_1_1.jpg

Pár szó a tablettabeadóról:

Ha a jutalomfalatba vagy egyéb ételbe rejtett tablettával próbálkoztál már de nem igazán jött össze, akkor ez a kis kütyü megkönnyíti a dolgod. A vége puha gumi így sérülést nem tudsz okozni kis kedvencednek. Az eszköz amúgy nem csak macskák esetében használható. Kutya és vadászgörény méretű állatoknál épp olyan jól működik, esetleg a technikában lehet némi eltérés. 

Használata:

  1. A fecskendőbe szívj fel vizet ( így könnyebben lecsúszik a tabletta )
  2. Az eszköz gumi végébe illeszd be a tablettát
  3. Ha félsz, hogy cicád meg karmol ( elég nagy rá az esély :) ), akkor óvatosan tekerd körbe egy puha törülközővel úgy, hogy mind a négy lábát lefedje
  4. Tartsd kissé felfele a cica fejét
  5. Nyisd ki a száját
  6. Helyezd be a csipesz gyógyszert tartalmazó végét a cica nyelvtövére és add be neki a gyógyszert
  7. Csukd be a száját és tartsd továbbra is enyhén felfele a fejét, míg le nem nyeli
  8. Közben simogathatod a nyakát, hogy rásegíts a nyelési reflexre egy kicsit

tablettabeado2_1_1.jpg

A lépések kicsit le vannak egyszerűsítve de a videókat ha megnézed már össze tudod rakni a képet. Én a hétvégi házunknál lévő macskán alkalmaztam annyi különbséggel, hogy nem kellett törülközővel körbe bugyolálni mert volt segítségem aki addig megfogta az állatot. De amilyen békésen tűrte még talán egyedül is ment volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://nipper.blog.hu/api/trackback/id/tr2614734767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása