A világ, melyben a különleges állatok élnek.

Nipper

Macskásoknak okos kütyü. Itt az intelligens robotbarát!

2019. január 25. - SnoopyInk

Ember nem tudja mennyi mindent találnak ki a gazdiknak, hogy elkényeztessék kis kedvenceiket. Mindjárt itt van a mai téma az intelligens robotbarát, vagyis a SHRU. Egy régebbi posztban már volt szó a PetChatz nevű eszközről ami inkább kutyákhoz lett igazítva. A mostani kütyünk célközönsége viszont kifejezetten a macskák. Lássuk.

65e99fdd79403492d9991c8e10a2090b_large.jpg

A hely, ahol a szikra kipattant, hatalmas lángokba borítva a kreatív elme fáklyáját nem más, mint az Oregon állambeli Portland. Itt él boldogan Tara és Jason O'mara három macskájával. Tara és Jason minden nap eljártak dolgozni mint a többi ember. Arra gondoltak ha a többi embernek is van macskája és eljárnak dolgozni is, akkor ki fog játszani a kis bundás baráttal? Így született meg a SHRU.

51g8athtxvl_sl1024.jpg

7c3d962aebaa3c22d3cb39662dc6057c.jpg

Első pillantásra egy tojás és egy tollaslabda bujálkodásából született szerelemgyerekre hasonlít a SHRU de ne tévesszen meg a látszat. A beépített motornak köszönhetően tud magától mozogni, továbbá helyet kaptak benne különféle szenzorok, melyeknek köszönhetően "látja" és "hallja" hol van kis kedvencünk. A programok közül választhatjuk, hogy meneküljön, kergessen de azt is, hogy odabújjon, vagy hogy csak úgy cirkáljon a lakásban.

20140424_shru_0090.jpg

A cica cimbije nem csak ebből áll, úgy képes magához csalogatni "áldozatát", hogy automatikusan reagál a macska játékára egy kis állat rendezetlen mozgásának és hangjának utánzásával. A kis kütyübe beépítettek egy akkumulátort, melyet USB porton keresztül tölthetünk fel. Létezik hozzá egy ingyenes mobil alkalmazás is, mellyel váltogathatunk a programok között. Az ára jelenleg 98 dollár, vagyis 27 530 ropogós magyar forint. Azt mindenki döntse el maga, hogy megéri-e kiadni ennyi pénz egy macskajátékra.

Vagy inkább szavazzunk egyet!

A bejegyzés trackback címe:

https://nipper.blog.hu/api/trackback/id/tr6014586944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása